Сладкарска енциклопедия която е за оригинални торти, сладкиши, дребни сладки, рула, кремове, кексове, постни сладки, баници и питки.
4/24/2014
Пилешко филе, панирано в тортила чипс
Продукти : 500грама пилешко бонфиле 200грама тортила чипс 1-2 яйца за паниране Олио за тавата, подправки на вкус : гранулиран лук, сух магданоз, сол, кимион, чили и бял пипер
В подходящ съд се смесват брашното от лук, сухият магданоз, кимионат, и солта. Сместа се поръсва с чили и бял пипер на вкус и хубаво се разбърква. Пилешкото месо се натрива с микса от подправки. Тортила чиспът се смила в блендер и се пресипва в дълбока купа. Яйцата се разбиват в отделен съд. Овкусеното месо се панира последователно в яйцата, чипса и отново в яйца и чипс. Филетата се подреждат в подходяща тавичка, в която се налива малко олио. Пекат се във фурната на 200-220 градуса около 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар