Продукти за 5 порции: 400 г бял хляб, 1 чаена чаша натрошено сирене, 1 кафена чаша растително масло,
75 г краве масло, 3 яйца, 1 кг мляко (прясно или кисело).
Хлябът се нарязва на тънки филии. Отделно в съд се разтопява кравето и растителното масло и в него се потапят половината от хлебните филии. След това те се подреждат в тавичка (намазана предварително с масло). В друг съд с помощта на вилица се натрошава сиренето, прибавят се яйцата и млякото и всичко се разбърква добре. С половината от тази смес се заливат филиите. Отгоре се поставя втори ред филии хляб, потопени в масло. Изсипва се останалата смес от сиренето, яйцата и млякото и се пече в силна фурна. След изваждане от фурната се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар