4/17/2014

Паниран шницел

Продукти :
500г телешко(или свинско)
1 чаена чаша галета
5 яйца
1 кафена чашка брашно
1/2 кафени чаши мазнина
50г краве мляко
сол и черен пипер на вкус

Месото се нарязва на еднакви парчета, които се очистват от ципата. Начукват се с дървено чукче, като се придава елипсовидна форма. Набраздяват се леко с нож, за да се избегне деформирането им при топлинната обработка. Поръсват се със сол и черен пипер. Потапят се в брашно, разбити яйца, галета и непосредствено преди пържене повторно в яйца. Пържат се в гореща маслена баня. При поднасяне върху всеки шницел се поставя парче масло. Гарнират се с картофено пЮРЕ, зелен фасул, задушени зеленчуци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар