4/16/2014

Торта "Айзберг"

Продукти :

БЛАТ
150г захар
брашно
6 яйца
100мл прясно мляко
2 праха ванилия
200г краве мляко
100г смлени орехи
120г пудра захар
бакпулвер

Разбивате маслото с пудрата захар до побеляване. Към него прибавете един по един жълтъците, млякото, ванилията и брашното с бакпулвера, докато се получи сексово тесто, Всичко разбърквате внимателно и изсипвате в тортена форма, застлана с хартия. Печете в умерена фурна.
Отделно разбивате белтъците със захарта на сняг. Към тях прибавяте постепенно орехите. Преди да се опече тортата изсипвате върху тестото белтъците допичате до зачервяване. Отгоре поръсвате готовата торта с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар