Продукти :
100 грама спанак
1/2 червена къдрава салата
1/2 зелена къдрава салата
10 мариновани лук чета
10 маслини
3 моркова
1 круша
1/2 пъпеш
Лимонов сок на вкус
За дрезинга
1 чаена лъжица мед, соев сос, бренди.
Начин на приготвяне :
Морковите се почистват и се сваряват в подсолена вода с щипка захар. Крушата се обелва и се намазва с лимонов сок, за да не потъмнее. Пъпешът се почиства от семките. От плодовете и моркова се отделят топчета с подходяща лъжичка. Продуктите за дрезинга се смесват и разбъркват. Салатите и спанакът се измиват и се накъсват в купа. След това се разпределят в коктейлни чаши с широко гърло. Прибавят се топките от круша, морков и пъпеш, както и маслините и лук четата. Накрая се овкусява с дрезинга и се поднася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар